Отново вдигнаха неизползваеми автомобили в „Западен“

Мисия Пловдив

27-10-2016, 13:43

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Поредна акция по принудително премахване на излезли от употреба моторни превозни средства се състоя в пловдивския район „Западен“. Служители на отдел „Екология“, съвместно с Общинско предприятие „Паркиране и репатриране“ и служители на Второ РУП са отстранили 4 автомобила от улиците в района.
Две от вдигнатите коли са били на улица „Никола Чернишевски“, третата – на булевард „Хаджи Димитър“, а четвъртата – на улица „Копривките“.
Акцията се провежда в изпълнение на Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив. На всички вдигнати коли са били поставени стикери с предупреждение за доброволно премахване от собствениците им. След изтичане на установения срок от 3 месеца от общината са преминали към принудителното им отстраняване.
„Ще продължим да разчистваме района от подобни автомобили, които създават рискове за безопасността на водачите и заемат паркоместа“, заяви кметът на „Западен“ Димитър Колев. Той уточни, че следващата подобна акция ще се състои на 7-ми ноември, тъй като към настоящия момент капацитетът на площадката за съхранение на излезли от употреба автомобили на улица "Васил Левски" 242 е запълнен докрай.