Цачева: Политики в интерес на хората се реализират в цялата страна

Трябва да гарантираме стабилността на държавните институции с избора си на 6-ти ноември

Като президент и вицепрезидент с вицеадмирал Пламен Манушев ще работим за образована и просперираща нация, която да живее в сигурна и стабилна държава. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на откриването на железопътна гара „Димитровград“.  По думите й, за да продължава да се развива България, страната ни има нужда от спокойствие, стабилност и сигурност. „Политики в интерес на хората се реализират в цялата страна. Показателно е, че правителството на Бойко Борисов за поредна година ще отдели по 40 лева коледни добавки за над милион и двеста хиляди пенсионери. Тези средства не са от държавния бюджет, а от събраните приходи от борба с контрабандата. Трябва да запазим посоката си на развитие и да продължим да вървим ръка за ръка с другите европейски народи“, подчерта Цачева.
Областният координатор на ГЕРБ в Хасково и народен представител Делян Добрев заяви, че благодарение на правителството на Бойко Борисов през последните две години са били финансирани много общини и са завършени много обекти в цялата страна. „Националната програма за енергийна ефективност работи. Хасково е сред първите три града в страната, в които успешно се изпълнява програмата. Трябва да гарантираме стабилността на държавните институции с избора си на 6-ти ноември, за да бъдем сигурни, че Програмата за безвъзмездно саниране на многофамилни жилищни сгради ще продължи“, обясни Добрев.
По думите му, президентските избори ще дадат политическата стабилност на страната. „Избирайки номер 17 в бюлетината, вие ще подкрепите президентска двойка, която е доказала, че работи в интерес на гражданите“, подчерта Делян Добрев.
Кметът на Димитровград Иво Димов посочи, че проекти като железопътната гара променят облика на региона. По думите му, в последните няколко години има осезаемо по-голям интерес от инвеститори. „Пример е заводът, който се намира между Хасково и Димитровград. Той вече се строи и там ще работят над 3500 души. Всичко това е възможно, благодарение на подкрепата на правителството на Бойко Борисов и доброто взаимодействие на изпълнителната власт с местните власти. За да продължат да се променят регионите, трябва да подкрепим президентската двойка на ГЕРБ – Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев“, заяви Иво Димов.
Жп. гара „Димитровград“ е разположена на електрифицираната линия „Първомай-Свиленград“, която е реконструирана по ОП „Транспорт“. Проектът е на стойност 424 милиона лева. Включва 74 км. Реконструкция на всички жп линии по трасето. 250 хил. лева са инвестирани в гарата в Димитровград, пред която преминават над 100 000 души годишно и 860 хиляди лева са вложени в ремонта на гарата в Свиленград.
На откриването присъстваха кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент вицеадмирал Пламен Манушев, председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова и депутатът Евгения Ангелова.