• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Майка роди второто си дете в болница без АГ отделение
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: МУ-Варна
  Снимки: МУ-Варна

   

  Майката на 3-годишен пациент в УМБАЛ „Св. Марина“ роди второто си дете в болницата с помощта на две медицински сестри, които успешно влязоха в ролята на акушерки. Жената била придружител на сина си е била в Първа детска клиника с ДОИЛ, когато настъпило преждевременно раждане.

  Дежурните медицински сестри Ивелина Цанева и Миглена Димитрова веднага реагирали професионално в необичайната за болницата и отделението ситуация, като акуширали майката. Те предприели своевременни действия по клампиране на пъпната връв и се погрижили за новороденото до пристигане на екип на „Бърза помощ“ и привеждане на майката и новороденото в АГ болницата.

  Така във варненската университетска болница „Св. Марина“, която не разполага с АГ отделение, в ръцете на медицинските сестри Ивелина и Миглена от нощната смяна проплаква момченце с тегло 2400 грама, а раждането за майката било съвсем неочаквано.

  Изпълнителният директор на болницата проф. д-р Валентин Игнатов поздрави и награди двете медицински сестри за достойното им поведение.

  Снимка: МУ-Варна
  Снимка: МУ-Варна

  1 коментар

  1. Iv

   Това е истинска новина! Браво на сестрите и нека има повече професионалисти като тях.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg