• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Трайчо Трайков: Конкурентите ми бягат от дебат. Има защо
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Системни “бонусни кражби” са причина за пенсиите по 200 лева, категоричен е кандидатът за президент, издигнат от Реформаторския блок

  “Бонусни кражби” – постоянни и еднократни, са причината за бедността в България. Това заяви във Варна кандидатът за президент, издигнат от Реформаторския блок Трайчо Трайков. „Хората получават 200 лева пенсии, което е недопустимо за европейска страна през 21 век, но това е така заради постоянните и еднократните бонусни кражби – по 1 млрд. лв. за картел на горивата годишно, 20-30 % от обществените поръчки е данък „ДПС”, 4 млрд. лв. за КТБ, 3 млрд. лв. за газовия договор на Овчаров, 3 млрд. лв. за „Белене”. Като се тегли чертата, се разбира защо всеки българин е с десетки хиляди лева по-беден отколкото можеше да бъдем. Това се вижда най-добре в сравнение със страните от нашата черга. Румъния се доближава до средното европейско ниво два пъти по-бързо от нас, а Словакия, Литва, Латвия и Естония – три пъти по-бързо. Това са реалните обективни измерители колко добре функционира държавата”, каза той пред симпатизанти.

  traycho

  Като най-важна в предизборната кампания, а и в дневния ред на България, Трайчо Трайков определи темата за съдебната система, за върховенството на закона и готовността на България най-накрая да направи решителната крачка в установяването на истинска демокрация. „Настроението на хората навсякъде е едно и също и те виждат липсата на справедливост. Когато започнем разговор, те винаги откриват причинно-следствени връзки, които водят към това, че основният проблем е системата за върховенство на закона и правов ред. ЕК вижда по същия начин нещата. Едва ли някой от ГЕРБ или от БСП може да обвини г-н Юнкер, че участва в кампанията на наша страна, но на практика той потвърждава това, за което бием тревога още от провалянето на съдебната реформа”, обясни Трайков.

  Кандидатите за президент, издигнати от двете най-големи партии – Цецка Цачева и Румен Радев, очевидно не са убедени в качествата си и не участват в дебати. И с право, ако се съди как публичните им изяви понижават прогнозните им резултати. Така кандидатът на реформаторите коментира конкурентите си. Той изрази надежда Сметната палата да свърши добре работата си и да проучи съмненията за големите несъответствия между отчетените и реално направени разходи в кампанията на кандидата на БСП Румен Радев.

  Трайчо Трайков изрази учудване и от факта, че Патриотичният фронт изпраща едва 5-ма наблюдатели в Турция за изборите, въпреки че “те най-много крещят” за опасността Ердоган да организира вота на сънародниците ни там и въпреки че по закон имат право на 15 наблюдатели.

  Трайков изрази задоволство от откриването на нефт в блока „Хан Аспарух”. Ако и следващите анализи потвърдят залежите, ще можем да се поздравим с пробив в енергийната независимост на страната, допълни той и припомни, че именно неговитя екип като министър на икономиката и енергетиката е започнал процедурата по проучване на българския шелф.

  Кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков подкрепя намерението за ревизия на всички приватизационни сделки, но е песимист, че то ще бъде осъществено. „Досега сме чували милион пъти за ревизии, но никога нищо не е излизало. Приветствам такова намерение, защото има редица процеси и процедури, нуждаещи се от изясняване, тъй като при тях има очевидни нарушения на националния интерес”, коментира във Варна Трайков обявената от премиера Бойко Борисов ревизия, която трябва да стартира след изборите.

  2 коментара

  1. Нане С

   Конкурентите му бягат, защото никой не го приема като конкуренция. Всяка кандидатура, издигната от Рамадан е бита карта.

  2. Иванов

   Може би ако отправи покана към кандидати със сходен на неговия процент подкрепа, ще има успех с дебата. Но след като не е в голямата тройка е по-добре да вършее в ”Б” група.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg