Цачева: Ще продължа да се срещам очи в очи с хората като президент

Младите хора трябва да излизат с реални умения от училище, за да отговарят на нуждите на бизнеса

Като президент и вицепрезидент с Пламен Манушев ще работим за сигурността на България, ние ще защитаваме интереса на всеки български гражданин. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева пред работниците в шивашко предприятие в Батак. Тя поясни, че всеки човек иска сигурност за семейството си, за дома и доходите си. „В днешният сложен свят държави като България се нуждаят от съюзници.  Наши партньори и приятели са ЕС и НАТО. Пътят на евроатлантическото развитие на България е без алтернатива“, обясни Цачева.
Като свой приоритет Цецка Цачева заяви продължаването на реформата в образованието. Тя сподели пример от Плевен, където има учебно заведение, от което младите хора излизат с диплома за шивачи, но въпреки това в града има липса на работници в тази сфера. „Така е в цялата страна, в много сектори. Проблемът с липсата на квалифицирани кадри може да бъде разрешен чрез програма за обучение и труд, която да се провежда съвместно с работодателите. Децата ни трябва да излизат с умения от училищата, за да отговорят на реалните нужди на бизнеса“, подчерта Цачева.
Кандидатът на ГЕРБ за президент посочи, че трябва да бъде запазен диалогът между институциите. „Държавните институции трябва да работят в интерес на гражданите и да бъдат отворени за тях. Аз ежедневно се срещам очи в очи с хората от цялата страна, винаги съм го правила като председател на Народното събрание и ще продължа да го правя като президент на България“, каза Цецка Цачева. Тя заяви, че с вицеадмирал Пламен Манушев ще работят за образована, просперираща и силна държава и призова присъстващите да ги подкрепят с номер 17 в бюлетината.
„Посещението ни тук, в това работещо предприятие в Батак, е ясен знак за намеренията на президентската двойка Цецка Цачева и Пламен Манушев за провеждането на реални политики, насочени към развитие на икономиката и разкриване на нови работни места“, каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Той призова работещите в шивашкото предприятие да гласуват разумно на 6-ти ноември и подкрепят първата жена президент на България – Цецка Цачева. „Тя и достойният офицер Пламен Манушев са готови да градят, а не да разделят. Трябва да гарантираме стабилността на държавата“, обясни още Цветанов.
Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев бе категоричен, че правителството на  Бойко Борисов работи добре и България се развива. По думите му, това е видимо във всеки един сектор и във всяко едно населено място в страната. „Ние сме едни от вас. Цецка Цачева има огромен опит като политик, тя доказа, че може да носи отговорност, но никога не се промени към хората, които са я избрали“, каза той. Според вицеадмирал Маушев няма българин, на който да не му трепва сърцето и да не му става тягостно, знаейки историята на Батак.
Цецка Цачева, Пламен Манушев, Цветан Цветанов, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, депутатите от ГЕРБ-Пазарджик и областният координатор на ГЕРБ Найден Шопов посетиха църква-костница „Света Неделя“ в Батак. Те изслушаха разказа на отец Димитър Семерджиев, който разказа ярки  моменти от Баташкото клане и поднесоха цветя в памет на загиналите.