• Варна
  14°
  ниска облачност
  Влажност: 37%
  Вятър: 5m/s WNW
  8,5 милиона лева от държавата за “Аспарухово”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Аспарухово-къщи

  За преодоляване на последствията от бедствието от 2014 г.

  8,519 милиона лева ще бъдат преведени на Община Варна от държавата за преодоляване на последствията от бедствието в район „Аспарухово“ от 2014 година, реши правителството на редовното си заседание. Средствата са част от допълнителни разходи и трансфери по бюджетите на ведомства и общини в общ размер 28,306 млн. лева, предвидени за значими проекти. Те са за сметка на преструктуриране на разходите и за сметка на предвидените средства по централния бюджет за 2016 година.

  Припомняме, че съвсем наскоро приключи първият етап от работата по възстановяването проводимостта на двата охранителни канала в „Аспарухово“. В бетонирането на двата канала са инвестирани малко над 7 млн. лева, осигурени по Фонд „Солидарност“. Малко над 670 хил. лева е отделила и общината.

  Предстои двата канала да бъдат покрити и паркоустроени, като намеренията на местната власт са това да се случи до пролетта на 2017 година. Предвидената сума е 3,3 млн. лева, които ще бъдат отпуснати от общинския бюджет.

  Част от държавните средства могат да послужат за укрепване на къщите, пострадали при водното бедствие преди две години. Разчетите сочат, че са необходими около 800 000 лева, които още миналата година са били поискани от Междуведомствената комисия за бедствия и аварии, но до момента не е получен отговор. Обитателите на опасните къщи са изведени.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg