• Варна
  17°
  тъмни облаци
  Влажност: 47%
  Вятър: 5m/s ESE
  Двуцифрен ръст в туризма във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: bghoteli.eu
  Снимка: bghoteli.eu

  Закриха сезона с раздаване на награди

  Активният туристически сезон в морската столица бе символично закрит на специално тържество в залата на Градската художествена галерия, на което присъстваха представители на всички браншови структури в сектора. Статистическите данни за изминалите летни месеци оправдаха оптимистичните прогнози за двуцифрен ръст в туризма, както в национален, така и в регионален план. Активният сезон в морската столица приключи в края на октомври, когато бяха последните полети от лятната чартърна програма на Летище Варна, а на Морска гара пристигна последният пасажер.

  „Варна трябва да бъде привлекателна дестинация четири сезона. Работим за реализиране на тази цел, мотивирани от факта, че имаме всички предпоставки –  прекрасна природа, богато културно-историческо наследство,  минерални водоизточници, които могат да станат основа за развитие на целогодишен СПА туризъм. Знаете, че сме инициатори на законодателни промени в тази насока”, заяви кметът Иван Портних при приветствието си към участниците в срещата.

  Той отчете, че е изминал един успешен сезон, за което заслуги имат всички представители на бранша. „Прогнозите за 2017 г. са оптимистични, което ни ангажира да работим още по-активно за развитието на сектора.  Факт е, че положихме доста усилия по отношения на модернизирането на инфраструктурата. Голямо предизвикателство остава изграждането на пречиствателната станция в курорта Златни пясъци, защото без чисто море не може да разчитаме на устойчиво развитие на туризма”, допълни кметът.

  По време на тържеството бяха раздадени и награди за принос в развитието на туризма. За увеличаване ръста на туристите на територията на община Варна  през 2016 г. приз получи „Дестинейшън туристик сървисис”, с управител Калин Сутев. Фирмата е официален представител и агент за България на немския туроператор DER Touristik,  с най-голям брой реализирани записвания от пазари Германия, Австрия, Щвейцария, Люксембург, с акцент в програмата си – дестинациите Варна и Бургас.

  За привличане на най-голям брой туристи от различни  целеви пазари – наградата взе Григор Фиданов, собственик на “Хотелско мениджърска компания”. През март тази година той сключи една от най-големите сделки в туризма,  като купи хотелите “Обзор” и “Изгрев” в курорта Златни пясъци. За варненски ресторантьор бе отличен Орлин Павлов, собственик на веригата  заведения  Happy Bar & Grill – с 29 заведения в страната и 2 в чужбина. Награда за активен ангажимент при решаване на проблемите в сферата на туризма бе дадена на Георги Щерев – председател на съюза на хотелиерите в Златни пясъци.

  Почетни плакети получиха екскурзоводи и туроператори. Обявени бяха и отличените в конкурса „Млад предприемач/мениджър в туризма”, който стартира при откриването на летния сезон на 15-ти май. Призовете спечелиха Борислав Димитров- специалист „Пътувания и резервации” в туроператорска фирма, Иван Цветанов – маркетинг мениджър на верига хотели „AQUA”, и Полина Дочева – главен мениджър на хотел-галерия „Графит”.

  Снимка: live.varna.bg
  Снимка: live.varna.bg

  2 коментара

  1. VARNA1

   Очаквана новина, през последните години много се инвестира във варна и това се усеща както от нас варненци, така и от гостите на града.

   • Varna2

    мухаххахаххаха, усещало се от варненци. Или се шегуваш или си на заплата при ваньо

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg