Стивън Сегал получи руско гражданство

Преди време екшън звездата получи и сръбско гражданство

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за даване на руско гражданство на американския актьор и продуцент Стивън Сегал, се съобщава на сайта на Кремъл.

"Да се приеме за гражданин на Руската федерация Сегал Стивън Фредерик, роден на 10 април 1952 г. в САЩ", се казва в указа.

Стивън Сегал, който беше гост в Южно-Сахалинск на международния кинофестивал "Краят на света", заяви пред журналисти, че му харесва в Русия, вижда добър потенциал за правене на бизнес на остров Сахалин и в бъдеще може да получи руско гражданство.

По думите на актьора той би желал да прекарва по няколко месеца в годината в Русия заедно със свои приятели, "с хората тук, които ме обичат и ме чакат", пише РИА Новости.

През септември 2015 г. Путин се срещна със Стивън Сегал в океанариума на остров Русский по време на Източния икономически форум, посочва Би Би Си.

През април миналата година порталът BuzzFeed съобщи, че в рамките на срещата на Г-8 в Северна Ирландия през 2013 г. Путин е предложил на Обама да направи Сегал почетен консул на Русия в Калифорния и Аризона и "посредник" между Кремъл и Белия дом.

По-рано тази година Стивън Сегал получи и сръбско гражданство.

Други чуждестранни знаменитости, получили през последните години руско гражданство от Кремъл, са френският актьор Жерар Депардийо и американският боксьор Рой Джоунс-младши.