• Варна
  17°
  тъмни облаци
  Влажност: 25%
  Вятър: 7m/s NW
  Изборният ден започна нормално, 646 полицаи следят за реда
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив

  Известно забавяне е имало в секция с машинно гласуване

  Изборният ден във Варненска област започна нормално. Към 7 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК.  До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите или сигнали за нередности, съобщиха от полицията. За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани 646 полицаи, които отговарят за реда и спокойствието в региона.

  Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ издават и в днешния ден удостоверения  на граждани, изгубили, откраднали или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.

  В Областна дирекция на МВР-Варна работят денонощни телефонни линии за приемане на сигнали за нарушения на изборния процес. Гражданите могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес, на телефони: 052/615 166, 052/652 324 и 052/652 323. Жалби могат да бъдат изпращани и по електронен път на varna@mvr.bg.

  В изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.

  С леко забавяне заради технически проблем е започнала работата на една от секциите с машинно гласуване във Варна. Проблемът е отстранен своевременно, съобщи председателят на Районната избирателна комисия Велин Жеков. Известно забавяне е имало и в ОУ “Никола Йонков Вапцаров”, където според очевидци е имало само двама полицаи. Към момента изборният процес протича нормално.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg