• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Безпрецедентно висока активност спрямо последните парламентарни избори
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  урна 3

  Най-голям проблем се оказват огромните опашки от хора, които искат да упражнят своя глас

  “С около три пункта е по-висока избирателната активност на настоящите президентски избори в сравнение с последните парламентарни избори през 2014 г., нещо, което никога не се е случвало, защото винаги активността на президентски избори е по-ниска от тази на парламентарните”. Това коментира говорителят на ЦИК Цветозар Томов, цитиран от Дарик радио. Донякъде то е и заради задължителното гласуване, което на тези избори е за първи път, посочи Томов.

  Избирателната активност в гласуването за президент към 13.00 ч. е 26,2 на сто – гласували са 1 790 608 души, съобщи Камелия Нейкова, член и говорител на Централната избирателна комисия. В националния референдум са гласувал 22,79 на сто от избирателите или 1 557 444 души.  Най-висока активност има в Смолян – 33,74 на сто, а най-ниска в Кърджали – 17,88 на сто.

  Избирателната активност тази година е по-висока от предходни години, както в изборите за президент така и за участие в националния референдум, посочи Нейкова. Жалбите са 48, като до този момент няма жалби за продаване на гласове. Няма информация все още каква е избирателната активност в чужбина, тъй като тя пристига по-късно. Най-голям проблем се оказват огромните опашки от хора, които искат да упражнят своя глас.

  1 коментар

  1. милиционер

   Знам, че пак някий от БКП ще спечели; защото след 26 годишнини „промени“ варненската телевизионна говорителка Нивелина Няголова се появява на фона на т.н. ПАНТЕОН – паметника на терористите-комунисти . . . . . . . . .

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg