• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Рекордна активност и дълги опашки в секциите
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Нова телевизия, Бойка Атанасова
  Български избиратели в Атина. Снимка: Нова телевизия, Бойка Атанасова

  Към 19 часа са гласували 44,83% от имащите право на глас

  Пред избирателните секции в различни части на света се извиват огромни опашки. Българите в Атина масово се отказват да гласуват в най-голямата секция на площад “Карайскаки”. Причината за това е бавното обслужване и чакането с часове пред секцията.

  Активността на сънародниците ни в испанската столица също е висока, пред българското посолство в Мадрид дори се изви дълга опашка. Хората са търпеливи, гласуват и за президентска двойка и на референдума.

  Висока избирателна активност от страна на сънародниците ни в Германия. В посолството се изви огромна опашка от чакащи, но хората са търпеливи. Опашката се образува заради декларациите, които трябва да попълват хората, които не са се регистрирали предварително за вота, предаде Дарик радио.

  Рекордно висока избирателна активност сред българите в Австрия. Избирателните секции във Виена, Инсбрук, Залцбург, Линц, Грац и Брегенц отчитат повишен брой гласоподаватели. Огромни опашки от гласуващи имаше и във Великобритания.

  Големи опашки има и пред секциите у нас. ЦИК ще направи всичко възможно изборният ден да протече нормално и всички, които имат право, да могат да гласуват. Законът предвижда възможност, ако пред избирателните секции след 20 ч. продължава да има чакащи, те да могат да гласуват до 21.00 ч.

  Към 19 часа са гласували 44,83% отимащите право на глас, съобщиха от ЦИК. Избирателната активност тази година е по-висока от предходни години, както в изборите за президент така и за участие в националния референдум.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg