• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Варненка е шампион на България по тенис в инвалидни количики
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Зоя Чавдарова

  Зоя Чавдарова за пореден път доказа уменията си, както на национално, така и на международно ниво

  Упешно приключи сезонът за параолимпийската тенисистка Зоя Чавдарова. През 2016-а за пореден път тя доказа уменията си, както на национално, така и на международно ниво. Освен че отново спечели титлата шампион на България по тенис в инвалидни количики, Чавдарова участва и в 5 международни състезания в Румъния, Хърватска, Словакия и Гърция. В състезанията от фючър и трета серия, българката извоюва два бронзови и един сребърен медал при единици, както и златен медал при двойки жени в екип с Мария Петрова. Тези резултати доказаха, че въпреки трудностите, Зоя притежава необходимите умения и хъс за да постига все по-високи резултати.

  14358898_1109658242450910_5225824323068204508_n-1Родната ни тенисистка тренира ежедневно на корта и във фитнес залата. Благодарение на Българска федерация по тенис, варненските ТК Велто, Gym Palace и Сдружение ЗА ТЕБ, Арена Тенис от Бургас, както и частни дарители, Зоя успя да участва в достатъчно на брой състезания от международен характер. Така тя не само оправда подкрепата на своите съмишленици, но и натрупа безценен опит с тенисисти от цял свят.

  След период на кратка рехабилитация, Чавдарова ще продължи да се подготвя за следващия сезон през 2017-а. Успехите на Зоя през 2016 се дължат и на добрата и спортна подготовка, заедно с треньора Николай Парасков. През новия сезон неин треньор ще е Ясен Генев, с когото ще работят през цялата зима за да гарантират най-добро представяне и догодина. Двамата се надяват, да намерят и нови желаещи да тренират тенис в инвалидна количка във Варна.

  “Спортът е моят живот и за мен това е сферата, в която искам да се развивам. Убедена съм, че човек може да постигне всичко стига да вярва в себе си. Надявам се и други да последват моя пример”, казва Чавдарова.

  Спортната подготовка на Зоя Чавдарова се финансира чрез дарителска кампания. Можете да я подкрепите и вие като изпратите DMS с текст TENNIS на 17777.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg