• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Официално: Министерството сключи договора за ремонта на “Тича” (обновена)
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Ticha 1

  ДЗЗД “Тийм инженеринг 2016” е избраният нов изпълнител на ремонта на стадион “Тича”. Договорът между Министерството на младежта и спорта и дружеството, в което партньори са несебърската фирма “Тийм инжинеринг” ЕООД и софийската “БИАД-С” ЕООД, е сключен днес и се очаква изпълнението му да започне веднага, съобщиха от ведомството.

  Решението за избор на фирмата-изпълнител е взето на 1 ноември, след като на 28 октомври Министерството на младежта и спорта отправи покана към фирмата “Тийм инжинеринг” ЕООД по силата на процедура за “пряко договаряне”. Припоняме, че това се наложи след отказа на избраното чрез конкурс сдружение “Органик солюшънс” да подпише договор.

  Офертата на ДЗЗД “Тийм инженеринг 2016” е за 833 284,65 лева без ДДС, а срокът за изпълнение – 60 календарни дни. За това време дружеството трябва да изгради осветителна уредба и съоръжения на стадион “Тича”, като осветителните тела се монтират на четири стоманени мачти зад трибуните с максимална височина 30.08 метра. Освен това трябва да изгради дренажна поливна система и да подмени изцяло тревното покритие на терена.

  (+) Какво се случва във вторник на стадиона –  8 ноември, 11:45 ч: На „Тича” днес очакват представители на фирмата изпълнител на ремонта на стадиона, които да направят снимки на съоръжението. Като първа стъпка от ремонтните дейности ще бъдат изградени колоните и монтиране на осветителните тела. Едва след това ще се работи по полагането на дренажна поливна система и ще бъде подменено тревното покритие. Очаква се цялостният ремонт да приключи през месец януари.

  От клуба съобщиха пред varnautre.bg, че до два дни ще излезе разрешителното за строеж и ремонтът ще стартира веднага след това.

  3 коментара

  1. Византиеца

   Уха-ха,посрещаме чорбата на нашата “Тича”.

  2. фен

   Диман е поканен днес и в момента чака багерите да започнат работа, абсолютно убеден в това. Единствено може да се види днес прилитащият над стадиона гларус – Човко, който ще бъде интересна гледка за наблюдаване.

  3. Варненец

   Ама то още няма разрешително за строеж ли бе, тя е дълга процедура, може и месец да отиде, явнл предизборно сега гледат да говорят

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg