• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Борисов: Слави Трифонов да си направи партия
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Бойко Борисов гласуване

  Определи дейността на шоумена като „много повече от партия”

  ГЕРБ ще подкрепи решенията от референдума в пленарна зала и ще работи за това да станат закон – макар лидерът й Бойко Борисов да не подкрепя падането на субсидията и мажоритарната система. Това стана ясно от думите на председателя на ГЕРБ пред bTV.

  „ГЕРБ ще работи за това субсидията да бъде лев на глас. Аз съм убеден, че това ще доведе олигархията в управлението, но щом 3,5 млн. искат това – глас народен, глас Божи”, заяви министър-председателят, който запита „аз по-умен ли съм от тези 3,5 млн.”. По думите му и „Ценко Чоков може да стане депутат, който има пари по регионите, ще си поръчва”.

  „Слави Трифонов да си направи партия, да слезе от сцената и да поеме отговорност”, призова Борисов, определи дейността на шоумена като „много повече от партия” и допълни: „Дали са му хубави песните – и аз ги слушам. Винаги съм казвал, той е прекрасен артист, от 20 г. е в бизнеса. След като се занимава с политика, трябва да си поеме отговорността”.

  Борисов сподели, че властта не му носи удоволствие: „Аз ако мислите, че имам сън нощно време, когато ми предстои да седна до Ердоган, да изтърпя всичко, което може да ми причини на държавата или ми предстои разговор с Путин и трябва да отстоя всичко, което са надробили маса правителства, или да говоря със секретаря Кери по енергийни въпроси, които други са надробили”.

  „За първи път и аз не се подадох на популизма и търсех най-подходящия човек, най-знаещия, а не най-харизматичния, най-харесващия, най-рейтинговия. Сгреших и затова ще си понеса цялата отговорност”, заяви Борисов по повод резултатите от първия тур на президентските избори.

  „Първият рефлекс беше на партията – партията очакваше аз да съм кандидат, партията очакваше после Фандъкова да е кандидат, след това Томислав Дончев, Димитър Николов”, разказа той. По думите му Цачева остава по-подготвеният кандидат и е „много по-симпатична от лидери и премиери в Европа”.

  Борисов за пореден път разви тезата, че ГЕРБ търпи всички негативи от управлението, в т.ч. и от действията на партньорите си. Бойко Борисов призна, че не е обмислил добре ситуацията, когато е заявил по-рано, че ще подаде оставка при загуба на 6 ноември. „Да стоим и да участваме на избори в оставка, нямаше да е честно нито към партията, нито към Цачева”, коментира министър-председателят и подчерта, че при провал на балотажа ще се оттегли.

  2 коментара

  1. Йори

   Да, айде сега и Слави да овластим, той миличкият що години се мъчи да се докопа до власт и пари, най-сетне му се отвори парашута. Или по-скоро му го отвори един Радев.

  2. Драгомир

   Най-добре е Слави наистина да си направи партия. Стига популизъм от екрана! Нека поеме отговорност за всичко което иска.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg