• Варна
  11°
  разкъсана облачност
  Влажност: 76%
  Вятър: 5m/s SE
  Младеж, тарашил хотелски стаи със спящи туристи, отива на съд
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  temida

  22-годишен варненец ще се изправи пред съда за кражби и теглене на пари от чужда банкова карта в условията на продължавано престъпление. И двете престъпления подсъдимият е извършил като непълнолетен. На 20 август 2011 година. Георги Г. заедно с двама приятели от варненския кв. „Чайка“, където живеел, отишли в курорта Златни пясъци. Непълнолетният Георги слязъл и проверил дали има отворени врати на хотелските стаи.

  Забелязал отворена балконска врата на една от стаите на първия етаж и се прехвърлил на балкона. Отседналото там румънско семейство спяло. Георги видял на масата дамска чанта, грабнал я и напуснал стаята със спящите румънци. В дамската чанта намерил портфейл, пет дебитни карти с ПИН-кодовете им, 250 евро и 350 румънски леи.

  Когато се върнал с приятелите си във Варна, непълнолетният започнал да пробва ПИН-кодовете на картите и успял да изтегли от едната 400 лева. С част от парите компанията му пазарувала в бензиностанция. На другия ден установил, че всички карти на румънската гражданка са блокирани, след като туристката установила липсата на дамската й чанта.

  На 13 септември 2011 година Георги отново отишъл на „тур“ в курорта с цел кражби. В друг хотел той видял отворена врата на третия етаж, прехвърлил се по перилата на балконите и влязъл в стаята. Там била настанена руска гражданка с малолетния й син, които спели. От шума рускинята се събудила и видяла непознат в стаята си. Първоначално помислила, че някой е объркал стаите, но Георги бързо разсеял съмненията й. Грабнал детската раница, помахал за довиждане на рускинята  и напуснал стаята й през балкона. Жената подала сигнал за кражбата на рецепцията и описала подробно крадеца.

  В раницата на детето й Георги намерил цифров апарат „Канон“, 480 евро, 22 лева, 2300 руски рубли и кредитна карта. Общата сума на откраднатите вещи и пари на чуждите граждани съдебнооценителната експертиза изчислила на близо 3000 лева. Пострадалата руска гражданка разпознала категорично извършителя, който бил записан и на видеокамерите на банкомата, откъдето теглил пари с румънската дебитна карта.

  Въпреки младата си възраст, Георги Г. е осъждан многократно, а със средствата, които си набавял по престъпен начин, купувал наркотици. Първото престъпление, в което го обвинява Окръжната прокуратура, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 10 години, а второто – с лишаване от свобода от 2 до 8 години. Определянето на общото наказание на Георги Г. ще бъде съобразено с разпоредбите на член 63 от Наказателния кодекс заради извършването на деянията като непълнолетен. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg