В детските градини в Добричката община ще бъдат изградени клубове по интереси

Заделят 32 000 лева

Във всички 30 целодневни детски градини в община Добричка ще бъдат изградени клубове по интереси, съобщават от кметската управа. В творческите ателиета децата ще се забавляват с куклено изкуство, ще учат стъпки и ритми от националния фолклор, ще слушат приказки, ще рисуват и пишат, съобщава БТА.
Инициативата е част от проекта "Детска академия за толерантност в община Добричка", който ползва финансов ресурс от близо 472 000 лева по оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж". Около 600 деца от етническите малцинства ще се занимават в клубовете по интереси, за да овладеят по-добре българския език и да се насърчи личностното им развитие.
Общината вече обяви обществена поръчка за доставка на декори и костюми за куклен театър, на народни носии, за книжки и дискове с приказки,дидактически игри и други учебни пособия и оборудване. Общината може да задели до 32 000 лева според прогнозната стойност за доставката. Офертите на кандидатите за обществената поръчка ще бъдат отворени на 16 ноември.