• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Слави Трифонов обжалва пред съда резултатите от референдума
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: 168 часа
  Снимка: 168 часа

  Водещият обяви, че няма доверие на системата и ЦИК

  Слави Трифонов и екипа му ще обжалват пред административния съд окончателния резултат от референдума, обявен от ЦИК. В петък, края на законовия срок, комисията обяви окончателния резултат, според който не достигат 12 027 гласа, за да бъде допитването задължително и Народното събрание да е длъжно да претвори народната воля в закон. На референдума са гласували 3 488 558 избиратели при необходими 3 500 585 – броят на подалите гласа си на последните парламентарни избори.

  По закон Слави Трифонов и екипът зад него имат право да обжалват решението в седем дневен дневен срок. Водещият обяви, че няма доверие на системата и ЦИК, предаде bTV.

  “В случая смятам, че точно ЦИК, бидейки в услуга на толкова много политици толкова много години, не е институция, на която може да се има доверие. Има много сигнали от наши доброволци, от наши зрители, участници в референдума, за нарушения, които не са отбелязани в това, което виждам. Затова изчаках, за да се запозная с това, което казва ЦИК и с решението им. По закон аз и инициативният комитет ще обжалваме във Върховният административен съд и ще направим всичко възможно по законов път това решение да бъде премахнато, защото според мен то не е правилно, не е вярно”, обяснява Трифонов.

  Трифонов каза още, че няма доверие и в парламента. По думите му депутатите трябва да приемат въпросите точно по начина, по който се е произнесъл суверенът – въвеждане на мажоритарна избирателна система в два тура, задължителен вот и намаляване на годишните партийни субсидии до 1 лв. на глас на последния парламентарен вот.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg