• Варна
  7°
  тъмни облаци
  Влажност: 65%
  Вятър: 5m/s E
  209 сигнала за изборни нарушения преди балотажа
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  sotir-tsatsarov-7

  В Прокуратурата са постъпили 209 сигнала за изборни нарушения. Те са за времето между двата тура, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров в Пловдив, където гласува, цитиран от “Марица”. Той уточни, че сигналите са от цялата страна.

  За 162 от сигналите е постановен незабавно отказ, тъй като няма данни за извършени престъпления, а 3 са изпратени на ЦИК по компетентност, поясни обвинител №1.

  “По останалите 13 са образувани досъдебни производства”, каза Сотир Цацаров. В шест от сигналите става дума за купуване на гласове, а пет са за документни престъпления. Има и два сигнала, които касаят гласуване по два пъти от едно и също лице с различни документи.

  “До момента няма задържани лица”, уточни главният прокурор.

  Според Цацаров изборната обстановка е спокойна навсякъде. В предишните избори до това време са били получени 3 500 сигнала, заяви той.

  Главният прокурор е предпочел да гласува с традиционната хартиена бюлетина, защото за себе си още не е убеден. Смята да изчака поне още едни избори, за да се докаже ефективността на системата за машинно гласуване, допълни Цацаров.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg