• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Горанов: Възможни са популистки упражнения с Бюджет 2017
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: "Капитал"
  Снимка: “Капитал”

  Те могат да поставят в риск публичните финанси за години напред, призна той

  Бюджетът за догодина остава за обсъждане в парламента. Това каза финансовият министър в оставка Владислав Горанов пред Нова телевизия, като предупреди, че са възможни популистки упражнения с най-важния финансов закон. “Бюджетът е на хората, само че едно правителство има право да каже за какво. Сега въпросът е дали едно правителство в оставка има право да каже как и за какво”, заяви Горанов.

  Същевременно той като изрази опасения, че между първо и второ гласуване на бюджета различни партии могат да отправят популистки искания: “Могат да бъдат наложени такива неща, които да поставят в риск публичните финанси за години напред. Например – исканото от Патриотите увеличение на пенсиите, което ще струва 1,5 млрд. лева, и предложението на БСП за отпадане на плоския данък”, коментира той.

  “Не ми се иска да си мисля, че ГЕРБ би залитнал към популизъм. Има такива настроения. Те не са здравословни”, допълни Горанов.  Изборната загуба на Цецка Цачева той коментира с думите: „Очевидно много сме сбъркали пред българския избирател. Нямам смислено обяснение. Няма на кого да се сърдим, освен на себе си. Имахме грешки в кампанията”.

  Относно източването на КТБ финансистът увери: „Всичко, което трябваше да бъде направено, беше направено – промяна в законодателството, обжалване на сделки пред българския съд”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg