• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Студентка ще се разписва всяка седмица заради кражба на маркови дрехи
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  дрехи

  20-годишното момиче и нейна непълнолетна братовчедка решили да откраднат дрехи като им премахнат алармите

  Районният съд във Варна наказа с пробация студентка, крала дрехи от магазини в един от моловете в града. Деянието е извършено на 28 август миналата година, като 20-годишното момиче е отмъкнало дрехи и аксесоари от четири търговски обекта. В деня на кражбите студентката се видяла със своя непълнолетна братовчедка и двете заедно отишли в мола с нагласата да си вземат дрехи от популярни марки, без да ги плащат, като за целта им премахнат алармите.

  Двете момичета последователно влизали и пробвали дрехи в съблекалните на няколко магазина, късали или срязвали алармите и прибирали стоките в обемните си дамски чанти. На изхода на последния посетен магазин се задействала звуковата сигнализация и управителят поканил едното от момичетата  да покаже какво носи в чантата и в найлоновата си  торбичка.

  Оказало се, че вътре се съдържат пет от предлаганите от марката артикули. При проверката на второто момиче са открити дрехи от други три магазина в мола и веднага била сигнализирана полицията. Подсъдимата и непълнолетната й придружителка  признали за извършеното. Откраднатите дрехи, на обща стойност около 500 лева, са върнати с протокол на собствениците им.

  По отношение на непълнолетната наказателното производство е било частично прекратено, тя е освободена от наказателна отговорност и спрямо нея са предприети възпитателни мерки. 20-годишната студентка, която е с чисто съдебно минало, ще трябва да се разписва два пъти седмично и да се среща с пробационен служител в продължение на 10 месеца. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg