• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Бюджет 2017 влиза за гласуване в пленарна зала в четвъртък
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Икономическата комисия в парламента прие проекта на първо четене


  Икономическата комисия в парламента прие днес на първо четене проекта за държавния бюджет за 2017-а година на първо четене. В четвъртък се очаква той да бъде разгледан в пленарната зала, въпреки оставката на правителството, съобщават от БНР.

  Бизнесът се опасява от икономическо дестабилизиране на държавата, ако бюджет 2017 не бъде приет. Въпреки че той със сигурност ще влезе на първо четене в пленарна зала, все още не е сигурно дали законът ще бъде одобрен от депутатите. Това поставя под въпрос плащанията към бизнеса, заяви Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал.

  Икономическият министър Божидар Лукарски заяви, че неприемането на бюджета за догодина ще доведе до множество проблеми. Той призна, че се опасява, че законът няма да бъде приет в пленарна зала. “Чух една много хубава реплика вътре в залата на икономическата комисия от представители от Бизнес асоциацията и Асоциацията на работодателите, които отправиха призив към хората, които имат забележки, конкретни, по сериозни пера от този бюджет, че като искат да променят в движение бюджет, който в някакъв етап са подкрепяли, би следвало да го направят като спечелят парламентарни избори и сформират правителство”, каза той.

  Един от секторите, които със сигурност ще пострада, е туризмът, смята ресорният министър Николина Ангелкова. Според нея със сигурност ще има сътресения. “Надявам се те да бъдат с минимална скала и да не се отразят толкова много, и успехът, който постигнахме това лято, да се отрази и за следващото лято, дори и не с този обем”, каза Ангелкова.

  Икономическата комисия прие бюджета без да обсъжда по същество параметрите му. Депутатите и бизнесът обаче, изразиха убеждението, че е по-добре да има закон за догодина, отколкото да се работи с бюджета за 2016-а.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg