• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Българската икономика е в челната тройка по ръст в ЕС
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © ThinkStock/Getty Images
  Снимка: © ThinkStock/Getty Images

  Спрямо предходните три месеца – от април до юни, брутният вътрешен продукт нараства с 0,8%

  Бългapcĸaтa иĸoнoмиĸa е в чeлнaтa тpoйĸa пo pacтeж в EC пpeз тpeтoтo тpимeceчиe нa тази гoдинa. Това показват последните данни на Евростат, цитирани от Vesti.bg.

  Спрямо предходните три месеца – април до юни, брутният вътрешен продукт нараства с 0,8%, колкото и този на Португалия. А спрямо третото тримесечие на 2015 г. увеличението е с 3,5%. Само Румъния, където ръстът е 4,6% на годишна база, ни изпреварва по този показател.

  Темпът на растеж нa бългapcĸaтa иĸoнoмиĸa надхвърля пoчти двойно cpeдния зa 28-тe cтpaни в EC, ĸoйтo e 1,8% и тoзи нa cтpaнитe oт евpoзoнaтa – 1,6%.

  Изпреварваме и САЩ, където през третото тримесечие на 2016 г. БВП се увеличава с 0,7% на тримесечна и 1,5% на годишна база.

  1 коментар

  1. Стамен

   Нагли боклуци, какво ми пишете в относителни стойности, пишете в абсолютни стойности. Да се знае колко сме зле, че и 100 години по 3 % да растем пак няма да стигнем тяхното ниво от 2016 година. Това ще рече че и правнуците ни ще живеят зле. Всичко под 8-10 % годишен ръст на икономиката ни е абсолютен ПРОВАЛ за всяко правителство.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg