• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Радан Кънев: Няма да има нов проект на ДСБ
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: "Сега"
  Снимка: “Сега”

   

  Няма да има нов проект на ДСБ, обяви лидерът на партията Радан Кънев, опровергавайки информациите, че такъв ще бъде учреден днес в Боровец. Той обясни, че партията е отворена за широко партньорство и е готова да участва в нещо ново и на чисто.

  Необходимо е обединение на хора, които ще работят заедно срещу политическата корупция и за това държавата да бъде изтръгната от мафията, посочи Кънев пред Дарик радио. По думите му това обединение ще е факт до края на годината и ще стане ясно кои хора ще се включат в него, а през март 2017 г. ще има яснота за лидерството и с кои кандидати обединението ще участва в идващите предсрочни парламентарни избори.

  В момента убеждаваме много широк кръг хора, че е полезно да се включат и си струва болката, която неизменно следва от това да се сблъскаш с мафията в България.

  “Успяваме да привлечем и хора, които са се занимавали с политика, но са се оттеглили, отвратени от нравите в собствените им партии, включително много хора, които са били в ГЕРБ в един или друг момент, както и хора, които са били в СДС, ДСБ, но са се дръпнали. Не бих затворил вратата пред никого, който не се е компрометирал лично с предателство на обещанията си към избирателите”, каза Кънев.

  На въпрос дали някои от имената, завъртели се в медийното пространство, сред които Никола Николов, Цветан Василев, Гриша Ганчев, са поискали да се включат в това обединение, Кънев беше категоричен:

  “Никой от изброените не е заявил желание да бъде част от политически проект, никой от тях не е част от средата на българското дясно през последните години и господин Ганчев, например, дори не сме имали общи познати с него. А господин Василев, който като шеф на Корпоративна търговска банка, е бил в много тежък сблъсък с мен, като скоро избран лидер на ДСБ. По отношение на господин Николов, пък, той винаги е бил част от Съюза на демократичните сили, винаги е имал влияние в Разград и винаги сме поддържали контакт, разговаряли сме, но той няма да се занимава с политика. Това са някакви фиксации на Бойко Борисов. Може ли той да цитира свои зависимости, може би той знае как е правил ГЕРБ, може би той знае как се е сформирало първото правителство и когато види силен опонент, си представя, че той върви по неговия път. Искам да му кажа много ясно, че не, смисълът не е да се върви по неговия път. Неговият път свърши трагично”, каза още Радан Кънев.

  1 коментар

  1. мучев

   твоят няма да почне никога……………

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg