• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Прокуратурата повдигна обвинение на Румен Овчаров
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Кросс
  Снимка: Кросс

  Прокуратурата го обвини в безстопанственост в размер 193 млн. евро

  Бившият министър на енергетиката Румен Овчаров с обвинение заради АЕЦ „Белене”. Причината – безстопанственост в размер на 193 млн. евро.

  След повдигнатите обвинения на бившите шефове на НЕК и министъра на икономиката, енергетиката и туризма Петър Димитров, с обвинение се сдоби и Румен Овчаров. Прокуратурата го обвини в безстопанственост в размер 193 млн. евро. Зад всичко това Овчаров видя политическа намеса.

  “След толкова ровене, след толкова политически натиск от господин премиерът Бойко Методиев Борисов в крайна сметка обвинението ми е за това, че съм допуснал да бъде подписано първото споразумение за Белене, което е споразумение, подписано в изпълнение на две министерски постановления и международно проведен търг”, каза той, цитиран от Дарик радио.

  Договорът е бил подписан ноември 2006 г. Мярката, която наложиха на Овчаров е подписка. “На господин Овчаров беше предявено обвинение, което няма нищо общо с правото. Съгласувано с него имаме желание и молим главния прокурор, който е представен навсякъде като пазител на закона, да внесе незабавно обвинението на господин Овчаров в съда”, каза адвокатът на Овчаров Васил Василев.

  Василев смята, че ако обвинението бъде внесено утре, то до Нова година бившият министър ще бъде оправдан. Очаква се утре в столичното следствие да се яви и Делян Добрев. Главният прокурор Сотир Цацаров поиска преди време да се свали имунитета му заради случая АЕЦ “Белене”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg