• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Удължено работно време на заведенията – след становище на РЗИ
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Проверки-в-заведенията-Сардиния

  Съветници от БСП настояват за промяна в наредбата за търговската дейност

  Заведенията за хранене и развлечения да получават разрешителни за удължено работно време след положително становище на Регионалната здравна инспекция (РЗИ). За тази промяна в Наредбата за реда за провеждане на търговска дейност на Община Варна настояват съветниците от БСП Милена Георгиева и Христо Боев. Двамата местни парламентаристи са депозирали официално предложение до правната комисия и тази по туризъм и търговия.

  Според тях РЗИ не трябва да дава положително становище на обект, срещу който са подадени три или повече жалби за превишени нива на шум, чиято основателност е доказана със замерване от представители на компетентния орган.

  Предложение за промяна в наредбата е провокирано от зачестилите жалби на граждани, организации и фирми относно нарушаването на нормите за шум от туристически обекти. Предложените мерки са в съответствие със Закона за защита от шума в околната среда и Наредбата за показателите за шум в околната среда, отбелязват вносителите. Ако предложението им бъде прието, заведенията вече ще трябва да представят освен служебна бележка за липса на задължения към Общината, и съответното становище от РЗИ.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg