• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Две трети от хората бият компютрите си
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Pixabay
  Снимка: Pixabay

   

  Популярна онлайн сентенция гласи, че ако искаш да опознаеш характера на един човек, трябва да му дадеш да използва компютър с бавен интернет. Проучване на Microsoft показва, че използването на стар компютър може също да тества нервите на човек, съобщава онлайн изданиетоDigitalTrends.

  Проучването показва, че две трети от хората, които притежават компютър, който е между 5 г. и 10 г., са го удряли и са крещели по него. Причината? Бавната му работа. Шест процента дори казват, че са се разплаквали от гняв заради компютъра си или са започвали да пият в опит да успокоят нервите си.

  Бавната работа на компютрите вреди не само на нервите. Проучването на Microsoft във Великобритания показва още, че бавните компютри губят много време на техните собственици. Компютър, който е на повече от 3 години, се нуждае от 65% повече време, за да се включи. Това е равно на 23.5 часа в рамките на една година. Хората, които използват компютри на повече от 5 години, губят по още два допълнителни часа на месец в чакане. Освен това времето за отстраняване на проблеми със старите компютри е 3.5 пъти повече спрямо новите.

  Компанията е открила още, че хората масово не знаят за възможностите на новите модели и затова не смятат за нужно да сменят старите си компютри. Повечето от анкетираните заявили, че според тях лицевото и гласовото разпознаване са технологии, които ще са реалност след поне две години. Всъщност, някои компютри с Windows 10 вече разполагат с тях, посочва Microsoft. Компанията ще се опита да използва резултатите от проучването като начин да мотивира повече хора да обновят компютрите си с по-нови модели.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg