• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Питбула на Летище Варна: Слагам край на кариерата си
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Питбула

  Занапред ще уча на кикбокс и муай тай млади таланти в клуба на Краси Димов, каза още Световния шампион

  Световният шампион по кикбокс стил К-1 за професионалисти Владимир Вълев – Питбула кацна на варненското летище с полет от Москва. Той бе посрещнат от семейството си – от съпругата и сина си, както и от над 60 близки, приятели и симпатизанти, които го зарадваха с родния трибагреник и торта.

  Питбула

  Влади сензационно обяви, че слага край на своята активна кариера.

  “Липсваше ми само тази титла. След като я спечелих, мисията ми на ринга е изпълнена. Повече не смятам да се бия, освен ако не получа някое супер изкушаващо предложение. Занапред ще уча на кикбокс и муай тай млади таланти в клуба на Краси Димов”, каза Вълев.

  Снощи Владо взе световната титла в К-1 на най-голямата организация по кикбокс в света – WAKO, след като отказа в четвъртия рунд руснака Максим Колпак.

  “Първият рунд бе труден, защото трябваше да се нагодя към неговата игра и да вляза в ритъм. Разменихме си удари, но бях спокоен, тъй като тактиката ни бе правилна. Вторият рунд бе равностоен, докато в третия вече наложих своя стил и го превъзхождах. В четвъртия до довърших с безпощаден удар в черния дроб”, допълни Владо.

  Запитан имал ли е съмнения, че може и да не спечели, той бе лаконичен: “Така както се развиваше боя, бях убеден, че всичко се развива в моя полза и ще го бия, дори и преди петия рунд. Въвд всеки един момент знаех какво да правя, и това ми даваше спокойствие и самочувствие. Радвам се, че съм шампион. Нормално бе публиката да подкрепя съперника, но после отдаде дължимото и на мена, като ме аплодира. Това бе един много приятен момент.”

  Питбула бе изненадан, че го посрещнали толкова много хора на летището. “Искам да им кажа, че ги обичам. Знаех, че вярват в мотя сила и възможности. Исках да ги зарадвам и успях да го направя. Повечето от тези, които са тук, са били до мен в най-трудните ми мигове, и аз съм им благодарен за подкрепата”, допълни Владо.

  В заключение той удържа на думата си и подари златния пояс на своя син. “Не се съмнявах, че ще е негов. Вече може да му се зарадва. Както и на купата. Дали ще стане състезател? Това не е фикс идея за мен. Искам да расте здрав и бодър, и да стане добър човек”, завърши Питбула

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg