• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Полицията иска вертикална маркировка на бул. “Левски”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Снимка: ideacomm.bg
  Снимка: ideacomm.bg

  Осветлението в подлезите да е денонощно, настояват от Второ РУ

  Да се постави вертикална маркировка на бул. „Васил Левски“ в района на кв. „Чайка“, иска от общината началникът на Второ районно управление на полицията главен инспектор Чавдар Нанков. Целта е да се ограничи пресичането на булеварда по пътните платна в района на спирките и съответно предпоставките за пътни произшествия с материални щети.

  От РУ са извършили проверка на пътната настилка, маркировката и пътните принадлежности по булеварда и са установили, че те крият рискове за пресичащите, става ясно от сигнално писмо, адресирано до председателя на Общинския съвет. В същото време ученици от близките Математическа гимназия, Спортно училище и ОУ „Захари Стоянов“, както и възрастни хора масово пресичат натоварения булевард на пътното платно, а не ползват пешеходните подлези.

  Според полицейското управление местната власт трябва да намери начин да задължи пешеходците да ползват подлезите по участъка от кръстовището на бул. „Левски“ с бул. „Осми приморски полк“ до бул. „Княз Борис I”.

  Освен това трябва да се осигури денонощно осветление в подлезите за осигуряване нормалното преминаване на пешеходците. В момента то е съобразено с времевия период на уличното осветление в района. Очаква се предложението да бъде обсъдено на следващото заседание на комисията по транспорт, което е насрочено за 30 ноември.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg