Осъдиха четирима иракчани

Ще изтърпят наказания лишаване от свобода за срок от 3 месеца

Четирима иракчани – двама мъже и две жени, които бяха обвинени от Районната прокуратура в Силистра и предадени на съд за преминаване на българската граница без разрешение  и не през определените за това места при условията на повторност по четири незабавни производства, получиха вчера ефективни присъди от 3 месеца лишаване от свобода. Приведени в изпълнение са и предишните им присъди, също за нелегално преминаване на българската граница, които бяха 3 месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок.

Ефективните присъди за извършени престъпления по член 279, ал. 2 от Наказателния кодекс бяха постигнати, след като нелегално преминалите границата ни в посока Румъния иракчани се признаха за виновни и сключиха споразумения с Районната прокуратура в Силистра, които бяха одобрени от съда. Тримесечните ефективни присъди влизат в сила веднага.

Осъдените иракчани пресекли за втори път българо-румънската граница на 26 ноември 2016 г. Два дни по-късно те са задържани от румънските гранични служби и са върнати обратно в България.