• Варна
  3°
  тъмни облаци
  Влажност: 60%
  Вятър: 4m/s NNE
  Обрат: ГЕРБ няма да подкрепи друго правителство в рамките на този парламент
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Цветанов

  ГЕРБ няма да подкрепи друго правителство в рамките на това Народно събрание. Това обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след извънредно заседание на депутатите от партията. Цветанов обясни, че премиерът е запознат с решението на групата и ще се съобрази с волята на депутатите си, предаде Дарик радио.

  “Не смятаме, че във формат 43-и парламент има политическа сила, която може да поеме мандат за съставяне на кабинет заради всички тези различия, а днес те бяха показани по един много ясен начин при обсъждането на бюджета и начина, по който се отнасяха определени народни представители в излагане на доводите си как трябва да обърнем целия бюджет, за да можем да лансираме една популистка теза, която няма как да бъде реализирана”, заяви Цветанов. Той подчерта, че ГЕРБ не иска да участва по този начин в едно бъдещо управление.

  “Ние сме достатъчно коректни, ние сме достатъчно принципни и точно за това искаме пък и да не нарушаваме добрата комуникация, която беше изградена в 43-я парламент като поведение от всичките парламентарни групи, а те са осем и знаете, че това е парламент, в който действително има осем диаметрално противоположни политически формати. Мога да ви уверя, че това, което днес чухме от народните представители, смятаме, че най-правилният извод е да вървим към предсрочни парламентарни избори, за да може действително да създадем условията и средата, в която можем да чертаем политики и да не се отклоняваме от това, което декларирахме преди две години, когато поехме управлението на страната”, добави още Цветан Цветанов.

  По думите му това, което ще предприемат и това, което ще направят е да не участват в създаването и формирането на кабинет в 43-я парламент. “От днешния дебат, който се води в пленарна зала, постоянно сме информирали премиера. Това решение, което имахме днес на парламентарната група, своевременно сме го информирали за решението, което сега обявяваме пред вас. Той се съобразява с решението на парламентарната група и смятам, че това, което казваме днес, е последното и окончателно”, категоричен бе Цветанов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg