• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  И чужденци подкрепят коледния базар “Сръчко” във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Сръчко

  Над 60 майстори представят ръчно изработени произведения на благотворителния коледен базар „Сръчко“ във Фестивалния и конгресен център във Варна. Сред тях са и чужденци, които ще творят на място произведения, както и 9-годишно дете от Центъра за деца и младежи, лишени от родителски грижи в кв. “Изгрев”, издават организаторите, които ще дадат повече подробности за базара на среща с медиите на 5 декември.

  Над 6 000 handmade произведения се предлагат на базара във Варна, който ще продължи до 31 декември. „Сръчко“ обединява магията на ръчно изработените изделия, на любовта, на добротата и на коледните чудеса. Обособен е специален детски кът, където малчуганите ще могат да играят, бягат и лудуват. Базарът цели да даде място и възможност на всички желаещи занаятчии в България да представят своите творби.

  И като всяка Коледа и тази няма да мине без чудеса. По време на базара ръце ще си подадат две благотворителни организации – “Карин Дом” и Дом за самотни дечица. За “Карин Дом” ще бъде поставена кутия за събиране на средства. Освен това отново за малчуганите от “Карин Дом” са подготвени куп изненади и забавления. На 13 декември децата ще бъдат заведени на театър, а след това лично Добрия старец ще ги посети и ще ги зарадва с подаръци.

  За децата от другия социален дом е предвидена специална територия, където те да представят и продават своите творения. Дядо Коледа е подготвил много изненади и за тях.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg