Община Балчик ще рехабилитира над петкилометров участък от път

Асфалтовото покритие на пътя е полагано преди повече от 25 години

Община Балчик ще рехабилитира участък от общинския път DOB 1149 /I-9, Каварна-Балчик/ - село Топола - местност "Икантълъка" - границата на общините Каварна-Балчик - местността "Тузлата" - Балчик - к.к. "Албена" /I-9/, съобщават от кметската управа, цитирани от БТА. Отсечката, която ще бъде ремонтирана, надхвърля 5.5 километра.
Асфалтовото покритие на пътя е полагано преди повече от 25 години, като са извършвани ремонти само в отделни участъци с различна дължина. Състоянието на пътя е влошено и поради движението на тежка строителна механизация при изграждането на имоти по морския бряг, поясняват от общината в инвестиционното намерение за рехабилитацията. Отводнителните съоръжения по пътя са затлачени, има израсли храсти и дървета в канавките и на банкетите.
Началото на участъка, който предстои да бъде ремонтиран, е при километър 4+500 и се намира на границата между общините Каварна и Балчик. Краят на отсечката е при километър 10+020 и е на кръстовището в Балчик с републиканския път II-27. След възстановяване на пътното платно и на отводнителните съоръжения безопасността на движението и комфортът на пътуващите ще се подобрят, посочват от общината.