• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Първи медали за каратеките ни на Световното във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Карате

  За зрелищните битки пристигна и министърът на младежта и спорта Красен Кралев (снимки)

  Каратеките ни се пребориха за сигурни медали на Петото открито световно първенство по карате киокушин, което се организира от Българската карате киокушин федерация и се провежда във Варна. За зрелищните битки в зала “Конгресна” на ДКС пристигна и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

  Кралсен Кралев Карате

  В категория 16-17-годишни на полуфиналите отиват Сара Иванова (65 кг), Стоян Илчев (65 кг), Кристиян Станков (75 кг), Моника Димитрова (50 кг), Валерия Лозанова (55 кг), Любомира Николова (60 кг). Българинът Георги Кръстев (+75 кг), който се състезава за ЮАР, също стигна до финалната битка.

  КаратеОт 14-15 годишните Иван Попов (+65 кг) и Никола Кючуков (+65 кг)  също отиват на полуфинали и ще играят един срещу друг. Това значи, че имаме гарантиран сребърен медал и в тази категория. Васил Димитров (+65 кг) също продължава на полуфиналите в другия поток. Срещите между бойците в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта продължават до излъчване на всички финалисти.

  Карате „За мен е чест, че България и  моят роден град Варна приемат Петото открито световно първенство по карате киокушин за юноши и девойки. Фактът, че тук са се събрали 700 от най-добрите каратеки от 33 държави в света, както и че президентът на Световната федерация Канчо Хацуо Рояма е тук, говори сам по себе си за престижа на това състезание“, заяви Красен Кралев пред участниците и гостите на първенството.

  Кралсен Кралев Карате

  Той обясни, че през последните 2 години министерството на спорта обръща изключително голямо внимание на бойните изкуства. „Източните бойни спортове развиват не само физическите качества на подрастващите, но и чрез своята философия подпомагат за тяхното личностно израстване“, категоричен бе Кралев. Той поздрави досегашните победители и пожела успех на децата, които тепърва ще излязат на татамитата.

  Карате

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg