• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Кметът награди топ бойците по ММА във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  iunashki-salon-10

  Спортният министър Красен Кралев раздава призове на малки джудисти (снимки)

  Кметът на Варна Иван Портних награди бойците по ММА от трите варненски клуба -Десант, ММА- Варна и Викинг. Церемонията по връчването на наградите се състоя в Юнашкия салон, а на събитието присъства министърът на спорта Красен Кралев.

  iunashki-salon-11България спечели 8 отличия на ЕП по ММА, което се проведе в Чехия. Нашите ММА бойци грабнаха 5 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала. От 9 национални състезатели 6 бяха състезатели на варненски клубове – четирима на Десант, с треньор Николай Добруждански, 1 от ММА Варна, с треньор Светослав Желев, и 1 от Викинг ММА, с треньор Димитър Димитров.

  Златни медалисти от Варна:
  Александра Тончева от Десант в кат. 52 кг, действащата световна шампионка, която дублира европейската си титла от миналата година

  iunashki-salon-4Фердун Османов от Десант в кат. 70 кг, който е действащият световен вицешампион от първенството в Лас Вегас от тази година

  iunashki-salon-5Даниел Гълъбаров от Десант , кат. 120 кг, който е бронзов медалист от първенството във Вегас и е европейски шампион от миналата година

  iunashki-salon-6Николай Николов от ММА Варна в кат. до 77 кг (“полусредна”), за когото това беше дебют на европейско първенство /и Атанас Свисов (120+ кг)от Сандански/.

  iunashki-salon-8Сребърен медал: Валери Атанасов от “Десант” в кат. 84 кг (“средна”)

  „Преди две години нашата администрация лицензира Българска федерация по ММА. Дълги години имаше неуспешни опити за това. Оказа се, че не сме сбъркали. Само за две години се създадоха над 40 клуба и вече имаме медали от световни и европейски първенства, на които нашите момчета и момичета успяха достойно да защитят името на България. Това показва, че този спорт има бъдеще и смятам, че трябва да се отнасяме с огромно уважение към всички бойни спортове. А Варна безспорно е столицата на бойните спортове в страната“, коментира министър Кралев.

  iunashki-salon-13Министър Кралев и Иван Портних се включиха и в награждаването на победителите и участниците от Първия турнир по джудо за подрастващи, който се проведе в Юнашкия салон. В него участваха над 70 деца на възраст от 5 до 13 години. „Благодаря на всички родители, които са запалили децата си по спорта. Усилията ви ще бъдат възнаградени, защото бойните спортове изграждат много силни характери“, обърна се министър Кралев към присъстващите.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg