• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Школата на Захари Дамянов отвори врати с над 100 каратисти
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  nihonto-15

  Тренировките са безплатни (снимки)

  Над 100 каратисти, повечето от които деца, се включиха в първия урок на най-новия спортен клуб Нихонто на абсолютния световен шампион по карате киокушин сенсей Захари Дамянов. Преди първата тренировка се състоя фициалното откриване на школата, която се намира на третия етаж в Двете кули. На церемонията присъстваха Мартин Байчев – председател на постоянната комисия “Младежки дейности и спорт” към варненския общински съвет, сенсей Николай Рачев – национален представител на киокушин-кан, член на УС на Българската карате киокушин федерация и др.

  nihonto-6В клуба на световния шампион няма възрастово ограничение, но за най-малките ученици е добре да са навършили поне 4 години. За заниманията трениращите ще бъдат разделени на групи – деца до 8 години и над 8-годишни. Напредналите в бойния стил ще се готвят отделно, ще има възможност и за индивидуална подготовка. Татамито в залата е 200 квадрата.

  nihonto-4“Тренировките са безплатни. Благодаря на Българската карате киокушин федерация, която прави този жест към варненци. Това ще е и моят принос към спорта”, заяви сенсей Дамянов.

  nihonto-13Захари Дамянов е действащ абсолютен световен шампион по карате киокушин. Преди година той спечели Световното първенство без категории, което се провежда веднъж на 4 години в Япония. Така варненецът стана първият българин и европеец, вдигнал шампионската купа на най-тежкото и престижно състезание по карате. Захари Дамянов е и четирикратен победител от Европейското първенство в категория над 90 кг, съответно през 2009 г., 2010 г., 2013 г. и 2014 г. Четирикратен шампион от Откритото първенство на Америка без категории в Ню Йорк (2008 г., 2011 г., 2012 г. и 2013 г.), от където има и награда за най-висок боен дух. Печелил е и Откритото първенство на Америка с категории (2007 г.).

  3 коментара

  1. Димитър Костов

   Е, можехте да споделите и инфо, че Захари е ученик на един друг световен и европейски киокушинкай шампион. И че въпросният си има действаща школа във Варна от 10+ години. Е, тренировките не са безплатни, но ей така в името на информираността.

   • Росица

    Всички много добре знаят Захари на кого е бил възпитаник, кой го е направил световен….Как няма да знаят, като един друг световен киокушин шампион не спря да го повтаря.

    • Иванов

     Ще го споменава защото благодарение на него сега говорите за захари . И поне от елементарна култура трябва да бъде споменат .

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg