ЦРУ се оплака от отказа на Тръмп да признае намеса на Русия в US изборите

Американските власти многократно обвиняваха Москва

Американското Централно разузнавателно управление (ЦРУ) разкритикува новоизбрания американски президент Доналд Тръмп за отказа му да признае намеса на Русия в президентските избори в САЩ, пише "Уолстрийт джърнал".

"Притеснително е, че разузнавателната информация за действията на Русия по време на изборите в САЩ от самото начало се възприема като невярна и политизирана", цитира изданието писмено заявление на служител на ЦРУ.

Той също така подчертал, че "тенденцията да се игнорира и да се поставя под въпрос честността на служителите на разузнавателното управление противоречи на професионалните ценности в областта на националната сигурност".

По-рано Доналд Тръмп в интервю за телевизия Fox News нарече "нелепи" твърденията за предполагаема намеса на Русия в президентските избори в негова подкрепа и в ущърб на основния му опонент Хилари Клинтън.

Преди това група от четирима американски сенатори излезе със съвместно изявление, като призова за подробно разглеждане на скорошните информации за заключения на ЦРУ по повод "руската намеса" в изборите в САЩ.

Американските власти многократно обвиняваха Москва, че се опитва да повлияе на резултата от президентските избори.