Представят романа „Али безсмъртният“, написан по действителен случай в ПУ

На срещата-разговор ще присъстват авторът, самият главен герой – Али, и Иводор Ковачев, свещенослужител в Софийския затвор.

Представяне на романа „Али безсмъртният“, написан по действителен случай, организира днес ПУ „Паисий Хилендарски“ от 17:30 ч. в зала „КОМПАС“.  На срещата-разговор ще присъстват авторът Александър Урумов, самият главен герой – Али, и Иводор Ковачев, свещенослужител в Софийския затвор.

Книгата описва историята на иранеца Али Дини, участвал в най-жестоките събития на 80-те години на миналия век в страната си, по време на конфликта с Ирак. След промените в България, той пристига през 1990 година у нас и бързо става ключова фигура в подземния свят. Съден е няколко пъти и лежи в затворите общо 14 години, като 4 от тях – в пълна изолация.

Именно в един от тези периоди на лишаване от свобода той случайно открива Библията и започва да я чете с недоверие, изхождайки от ислямските си убеждения и възпитание. След период на истинско душевно терзание той посвещава живота си на Иисус Христос и става Негов верен последовател, разказва книгата „Али безсмъртният“.