Откриха още една модерна детска площадка в район „Централен“

Новата комбинирана пързалка, люлка, клатушка и противоударната настилка под тях отговарят на съвременните изисквания за качество и безопасност

Модерна детска площадка бе изградена на мястото на отстранените преди около два месеца опасни метални съоръжения от миналия век в градина „Шуменска“ на бул. „Найчо Цанов“ – между надлез „Родопи“ и Сточна гара.

„Новата комбинирана пързалка, люлка, клатушка и противоударната настилка под тях отговарят на съвременните изисквания за качество и безопасност“, коментира кметът на район „Централен“ Георги Стаменов при откриването на новия детски кът в квартал „Съдийски“.

Проектът е  финансиран от общината като част от 3-годишния рамков договор за изграждане на нови детски площадки в целия град.

„Всяка година инвестираме по 450 хил. лв. в детски площадки по заявка на районните администрации. Отделно се отпускат допълнителни средства на районите, които и сами изграждат площадки“, посочи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Според него с изградения наскоро паркинг между бул. „Найчо Цанов“ и „Санкт Петербург“ тази зона става все по-удобна за живеене. В тази част на града за догодина се обсъжда разширение на паркинга около спортна зала „Колодрума“, както и проектиране на паважния участък от ул. „Менделеев“ с допълнителни паркоместа.

Районният кмет Георги Стаменов съобщи, че облагородяването на градина „Шуменска“ продължава. Планира се подмяна на амортизираната тенис-маса и по-нататъшното обогатяване на зеленината. Той увери, че сред приоритетите му е до края на мандата да модернизира всички детски площадки в „Централен“.

Служителите на ОП „Градини и паркове“ вече оформиха есенно-пролетните цветни фигури с 1500 теменужки и 2000 шибои, засадиха стотици нови цъфтящи храсти, сред които спирея, хвойна, бодлея и др. Добре зазимени са розовите храсти, от които напролет отново се очаква буен цъфтеж, гарантиран от изградената поливна система.