• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Летим до Милано за 20 евро от лятото на 2017 г.
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  dsc_4999

  Варна – Лондон Лутън 10 пъти седмично

  Най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа Wizz Air открива своята 27-а база с разполагане на един нов самолет Airbus A320 във Варна на 21 юли 2017 година. Това каза Оуен Джонс, корпоративен директор на компанията.

  dsc_5006“Новият самолет ще увеличи броя на линиите, обслужвани от Варна на седем. Новите полети ще свързват Варна с Дортмунд и Мюнхен Меминген в Германия, Айдховен в Холандия, Ларнака в Кипър и Милано Бергамо в Италия. Те ще се обслужват целогодишно. Честотата на полетите по линия Лондон Лутън ще се увеличи от 7 на 10 седмично. Освен това от 2017-а година ще има и целогодишен ежедневен полет от Варна до София.

  dsc_5001Така през 2017 година Wizz Air ще има над 380 хил. места в продажба по своите маршрути от Варна, каза Оуен Джонс. Цените за тези дестинации започват от 20 евро. Местата могат да бъдат резервирани с 20% отстъпка до полунощ днес като промоция заради обявяването на своята база във Варна.

  Летище Варна е вторият аеропорт в страната, където Wizz Air ще има оперативна база. Ще бъдат инвестирани 98 милиона долара и ще бъдат създадени 36 нови работни места. Освен това дейността на базата ще ще допринесе за развитие на местната икономика, подкрепяйки авиационната, транспортната и туристическата индустрия, сподели още корпоративен директор на авиокомпания.

  Летище Варна wizz airС новия самолет през 2017 година Wizz Air ще има осем машини, базирани в България – седем в София и една във Варна.

  Общо 20 млн. лв. ще инвестира „Фрапорт Туин Стър Еърпорт Мениджмънт“ АД в различни проекти на двете летища Варна и Бургас през 2017 г. Ремонтът в Бургас се очаква да приключи по график до края на годината, каза още Улрих Хеппе. Инвестицията на компанията в двете летища за тази година е 14 млн. лв.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg