• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Мобилното приложение I Love Bulgaria тръгва пилотно от Варна (видео)
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  ilovebulgaria

  Министерството на туризма представи ново мобилно приложение I Love Bulgaria. Целта му е да обедини всички елементи на туристическия сектор в България.

  100-те национални обекта вече са включени в платформата. Те са обозначени с QR код, който може да бъде сканиран от приложението при посещение. Всички туристи, които са посетили даден обект ще получат предложение за организирано посещение на друг обект. Министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова заяви, че дигиталният маркетинг може да увеличи броя на туристите у нас.

  Приложението е лесно достъпно през Google Play и App Store за iPhone. Освен рекламирането на туризма, Ангелкова подчерта, че приложението дава възможности и при обучението на младите хора. Николина Ангелкова изтъкна, че младите хора ще имат възможност при посещение на музей да научат нещо за него и да участват в различни игри.

  Инициативата е стартирана пилотно в Добрич и Варна, а след Нова година предстои да бъдат включени Бургас, Русе и други общини.

  Целта е да се повишат посещенията на обектите в приложението, обясни Ангелкова. Тя даде за пример музей, където посещенията са били по 5 на ден, а само за седмица те са станали 15. Това се е случило, след като музеят е включен в приложението.

  “I Love Bulgaria” струва 48 000 лв. без ДДС на Министерството на туризма. Ведомството, ръководено от Ангелкова, плаща единствено за 100-те национални обекта, а фирмата, която е разработила приложението, остава изключителен негов собственик. По думите на министъра на туризма в оставка е избрано най-евтиното предложение. Договорът е за срок до 5 години, но винаги има и опции за удължаване на този срок.

  В приложението са включени различни езици, така че да е достъпно за възможно най-голяма част от туристите.

  Представител на фирмата “Хърайзън Софтуер Солюшънс” Веселин Василев поясни, че са вкарани и QR кодове и при сканирането им ще се разпознава езикът, който е избрал потребителят.

  Идеята на приложението е да се обединят интересите на държавата, на общинските структури и на университетите. Планира се за общините приложението да бъде безплатно при вкарването на техните обекти. За бизнеса обаче се очаква да има такса.

  ВИДЕО: Официалният клип за приложението, публикуван от Министерството на туризма

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg