Започна срещата между ГЕРБ и РБ за съставяне на кабинет (обновена)

Политика

19-12-2016, 13:52

Снимка:

Мила Иванова, Bulgariautre

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цветанов: Предстоят тежки разговори с РБ утре

Днес предстои среща между лидерите на ПП ГЕРБ и РБ

Цветанов: Премиерът няма да е от ГЕРБ, а от РБ, но има възможност в кабинета да участват наши министри

Започна срещата между ГЕРБ и Реформаторския блок за съставяне на нов кабинет в настоящия парламент. Срещата се провежда в зала "Запад" на Народното събрание.

От страна на Реформаторския блок присъстват председателят на ДБГ Меглена Кунева, Петър Москов, лидерът на СДС Божидар Лукарски, председателят на БЗНС Николай Ненчев, председателя на парламентарната група на блока Найден Зеленогорски.

От ГЕРБ в срещата участват председателят на парламентарната група и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, финансовият министър в оставка Владислав Горанов, председателя на Народното събрание Цецка Цачева, народният представител Делян Добрев.

Премиерът няма да е от ГЕРБ, а от РБ, но има възможност в кабинета да участват наши министри. Това заяви лидерът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов след продължили повече от 2 ч консултации за правителство с мандата на реформаторите. Говорихме за програмата, имаме значителен напредък, каза лидерът на ПГ на РБ Найден Зеленогорски. Има парламентарна база за правителство, каза здравният министър в оставка Петър Москов.
Съпредседателите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов се присъединиха към срещата на ГЕРБ и Реформаторския блок, които обсъждат реализацията на управленския мандат.