Руска измамница „ужили“ Депардийо със 7 милиона рубли

Актьорът е подал жалби за финансови злоупотреби в Арбитражния съд в Москва

Френската кино звезда с руско гражданство Жерар Депардийо се оказа ужилен от руска бизнес дама и влиза в съдебна битка със своята съгражданка от Москва. Актьорът е подал иск срещу Елена Лазарева за 7 млн. рубли (110 000 евро), съобщава „Би Би Си“.

В столичния арбитражен съд са подадени три искови заявления от Депардийо срещу гражданката Елена Лазарева, допълва медията. Представител на актьора обяснява, че се е обърнал към Темида след като финансов одит на неговата руска фирма е открил злоупотреби от страна на Лазарева, която оказва счетоводни услуги и съдейства при подбор на персонал. Освен това московчанката се занимава с аренда на сухопътни транспортни средства, търговия на едро с бира и фармацевтична продукция.   

Веднага след като френската звезда получи руски паспорт през януари 2013 г., като той му бе връчен лично от президента Владимир Путин, той регистрира фирма и открива банкова сметка. Именно от тази сметка са теглени неголеми суми за различни юридически услуги. За много от услугите обаче Депардиѝо въобще не си спомня. Офисът на измамницата пустее от шест месеца и засега е неизвестно нейното местонахождение.

През последните три години актьорът ревностно защитава новата си родина и се проявява като истински патриот. Той често заявява, че обича Путин и че е готов да умре за Русия. Освен това Депардийо активно се снима в руски филми и дори пусна своя колекция часовници с марката „Гордея се, че съм руснак”. Преди време  актьорът разказа, че планира да отвори в новата си родина верига от ресторанти „Жерар“.