• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  “Златна звезда” за лекарите от варненска болница
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  zlatna_zvezda

  Български лекарски съюз удостои с почетен знак “Златна звезда” и грамота лекарите от УМБАЛ “Св. Марина” във Варна за проявен висок професионализъм и всеотдайност при спасяване на пострадалите от Хитрино.

  “В случилата се трагедия се откроява един истински светъл лъч – това е стореното от медиците, които първи се отзовават на помощ. Те не се интересуват, че денят е събота, че работното им време отдавна е приключило, че точно в този момент не са дежурни. Единственото, което ги води, е техният професионален и човешки дълг. Част от най-тежко пострадалите се поемат от Университетската болница “Св. Марина”. Всички лекари, професионалистите по здравни грижи, служители от техните екипи работят всеотдайно и безспирно.
  Стореното от медиците е красноречиво доказателство, че можем да сме солидарни и да се разбираме в болката, да си помагаме в бедата и да бъдем заедно. От нас, лекарите, се изисква работа, опитност, отворени очи към новостите и висок морал. Катастрофата в Хитрино показа, че тези качества не липсват на съсловието ни.

  Днес Български лекарски съюз награждава с плакет “Златна звезда” вас – медиците, екипите, изпълнили безрезервно своя дълг”. С тези думи се обърна зам.-председателят на БЛС д-р Галинка Павлова към медиците във варненската болница и връчи високото отличие на изпълнителния директор на болницата проф. д-р Валентин Игнатов.

  “Благодаря на всички екипи, които бяха на работа, и на тези, които бяха повикани от домовете си. Всички се справиха перфектно, блестящо, показаха висок професионализъм, с което още веднъж затвърдиха името на „Св. Марина“ като една високотехнологична, модерна болница, готова да се справи във всякакви ситуации”, каза проф. Игнатов на колегите си.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg