• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Украински съд разреши обиск в резиденцията на Путин
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Следователят поиска достъп до сградите на адрес “г. Москва, ул. Ильинка, дом 23”


  Печорският районен съд в Киев уважи искането на Главната прокуратура на Украйна и разреши да бъде направен обиск в адинистрацията на руския президент Владимир Путин в Москва, съобщават местните медии.

  Следователят по особено важни дела на Главната прокуратура на Украйна е поискал достъп с цел изземването им на вещите и документите, собственост на администрацията на президента на Руската федерация и намиращи се на адрес град Москва, ул. Илинка 23.

  Следователят ще търси сред иззетото от Путин оригиналното обръщение на бившия президент Виктор Януковия до руския му колега от 1 март 2014 г., с което той го моли да бъдат използвани въоръжени сили на Русия на територията на Украйна.

  “За съществуването на такова обръщение съобщи представителят на Руската федерация в ООН в изказването си на 7124-тото заседание на Съвета за безопасност на ООН на 1 март 2014 г. Освен това, в изказването си на следващото 7215-то заседание на Съвета за безопасност от 3 март 2014 той повторно потвърждава този факт като показва на присъстващите членове на Съвета за безопасност фотокопие на обръщението”, аргументира позицията си следователят.

  Оригиналният документ му е нужен, за да бъде направена графологична експертиза на подписа. Съдът разреши изземването на заявлението на Янукович от администрацията на Руската федерация. Срокът, в който това трябва да стане, е 10 дни.

  По-рано Печорският районен съд в Киев разпореди задържането на Янукович и довеждането му в съда.

  Превод на varnautre.bg по материали от украински и руски медии

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg