Москов: Странна е позицията на ДСБ за тази седмица

Политика

23-12-2016, 09:16

Снимка:

nova.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

ДСБ изключи Петър Москов

Министър Москов информира за състоянието на пострадалите в Хитрино

Предпочитаме правителство назначено от БСП? Благодаря, не го предпочитам

Здравният министър в оставка Петър Москов разкри, че е научил от журналисти в кулоарите на парламента, че е изключен от ДСБ. „Не е сефте в моята фамилия заради различни мнения някой да изключва да плаши, да обвинява. На шега попитах трябва ли да се обадя на жена ми да стегне бохча, ако ще ме интернират”, каза Петър Москов в студиото на Нова телевизия.
Той коментира и преговорите за служебен кабинет: „Предишната седмица имаше реален опит да се види дали може да има правителство, за мен е странна позицията на ДСБ за тази седмица. Предпочитаме правителство назначено от БСП? Благодаря, не го предпочитам. От първия момент слушах различни имена като кандидати за премиер. На всеки един от кръговете на разговори с ГЕРБ и Патриотичния фронт позицията на Реформаторите беше, че без наличие на ясна програма по какъв начин да се управлява държавата би било налудничаво който и да било да бъде предлаган за премиер.”
 
Петър Москов разкри, че в следващите избори ще се яви вече като част от листите на Реформаторския блок: „Моята ситуация е същата, с която съм се явявал на парламентарните избори. Ако някоя от партиите в Реформаторския блок е гледала на него като на моментно убежище, това никога не е била моята цел. За мен той е последното възможно усилие смислените тези на десницата да имат политическо представителство. В следващите избори ще бъда в листата на Реформаторския блок.”
 
Здравният министър коментира и отношенията си с премиера Бойко Борисов: „Ние сме били близки с премиера в оставка, доколкото сме абсолюно наясно и сме си стиснали ръцете за изпълняване на една политическа програма. Отношенията ми с Бойко Борисов са добри, близки, мъжки, но те не са свързани с това да бъда министър председател на България.”