Ще има дежурни каси на Енерго Про

64 екипа на Енерго-Про Мрежи ще дежурят по време на Коледните и Новогодишните празници

64 аварийни екипа на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи са в готовност да реагират своевременно при  възникване на повреди по електрическите съоръжения на територията на областите Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Търговище, Велико Търново, Габрово, Русе и Разград.

 Екипите са напълно оборудвани с материали, инструменти, лични предпазни средства и облекло за работа в зимни условия. В готовност е автомобилният парк на електроразпределителното дружество, който включва 900 автомобила с висока и нормална проходимост, багери, автокранове, автовишки и други. 

 Както всяка година, компанията има подготвени планове за пренасочване на допълнителни ресурси от хора и техника от един район към друг при възникване на извънредна ситуация. Организирани са дежурства и сред оперативния ръководен персонал, който при необходимост да координира работата на екипите.

 За устойчиво управление на мрежата в Североизточна България ще се грижат диспечерските центрове на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи. Операторите на телефон 0700 1 61 61 ще приемат денонощно обаждания и сигнали на клиенти и през празничните дни.

 Служители на компанията ще продължат да отчитат консумираната електроенергия по обичайния график и през почивните дни, за да спазят регламентирания срок за отчет.

 Клиентите, които са пропуснали да заплатят сметките си за консумирана електроенергия в срок, могат да го направят и през празничните 24 и 31 декември на дежурни каси на Български пощи. Задълженията могат да се покрият и на касите на Easy Pay или безкасово – по банков път или през интернет чрез системата за електронно плащане еРау.bg (www.ePay.bg).

 През празничните почивни дни не са планирани ремонтни дейности по електроразпределителната мрежа в Североизточна България. Непосредствено преди и по време на предстоящите Коледни и Новогодишни празници, през периода 24 декември 2016 година – 03 януари 2017 година, ЕНЕРГО-ПРО Мрежи няма да преустановява електрозахранването на клиентите, които не са заплатили в срок сметката си за електроенергия.

Работното време на касата в Централна поща в Добрич за 24 и 31 декември ще бъде от 9 до 13 часа.