КАТ залови 21 пияни и 2 дрогирани шофьори за три дни

На 15 души ще им бъдат отнети книжките за шофиране с превишена скорост

„Последните три почивни дни на територията на София са станали 9 пътно-транспортни произшествия. Има 11 ранени и 1 загинал. За същия период 21 пияни и 2 дрогирани шофьори са хванати от КАТ в трите празнични коледни дни. На 15 души ще им бъдат отнети книжките за шофиране с превишена скорост”, заяви за „Здравей, България” комисар Тенчо Тенев, началник на КАТ-София.
По думите му на 26 декември на южната дъга на София е хванат шофьор, карал със 160 км/час.

„Автомобилът е задържан. Тези водачи са изключително опасни за движението. Общо 200 души хванати да карат без книжка от началото на годината”, посочи още комисар Тенчо Тенев.

„Пияният шофьор, предизвикал катастрофата преди моста на Захарна фабрика, ще бъдат водени две досъдебни производства – за шофиране в нетрезво и за притежание на наркотични вещества. Разследван е за кражби и грабежи”, комисар Тенчо Тенев, началник на КАТ-София.

Припомняме, че колата, която се вряза ва заведение за хранене, бе управлявана от пиян водач, който бе употребил освен алкохол, и амфетамини. Той се забива в заведение за дюнери, блъскайки жена. В момента на сблъсъка тя се е намирала пред заведението. Пострадалата е на 30 години. Откарана е спешно в ИСУЛ, в шокова зала с десетки фрактури и кръвоизливи по цялото тяло. За щастие - без опасност за живота.