Атлетите на Добруджа изпращат eмоционална година

Една година, която ни поднесе и трудности, и победи

За СКЛА "Добруджа" отиващата си 2016 година беше доста емоционална, с положителни и отрицателни изживявания. В нашия спорт няма нищо сигурно и нещата се променят всеки ден. Затова един ден може да си на върха, а в следващия да започваш всичко отначало.
Но когато виждаме, че децата работят усърдно, това ни дава спокойствие, че ще дойде и тяхното време да се качат на най-високото стъпало. Стига да имат достатъчно вяра в самите себе си и в нас като треньори. Все пак тази година успяхме да спечелим два златни медала от национални първенства - Николай Минков и Селин Айдън, и цяла кошница с медали от турнирите, в които участвахме”, споделиха треньорите в клуба Милен Петров и Силвия Петрова. При момчетата се състезаваха Богомил Параскевов, Страхил Стоянов, Мартин Костадинов, Пресиян Василев, Ивелин Щерев, Пламен Петков, Иван Иванов, Иван Кючуков, Константин Иванов. Николай Минков беше най-добрият в дебюта си при мъжете на 20 км спортно ходене и извоюва правото да представи страната ни на Балканския шампионат в гр. Флорина, Гърция.
Богомил направи страхотно представяне на турнира в град Бургас за Купа "Европул", където на 100 м отвя своите съперници за първото място, а след това участва и в дисциплината 400 м и се класира трети.
Честта на клуба при момичетата защитаваха Ния Няголова, Десислава Йорданова, Николета Иванова, Михаела Маринова, Мира Николова, Нели Николова, Рая Иванова, Ели Димитрова, Верджиния Костадинова, Андриана Панайотова, Мая Валентинова, Тони Тончева.
При момичетата до 16 г. на 3 км спортно ходене Селин Айдън показа много добро развитие и на точното място - на държавното първенство, беше най-добра и заслужено си окичи със златното отличие.
Една година, която ни поднесе и трудности, и победи. Така ще е и занапред. Затова ние вярваме в децата, които са с нас, добри и даващи смисъл на нашата всекидневна работа. Всички състезатели на клуба се постараха да дадат максималното от себе си, всеки според възможностите си, в името на СКЛА ”Добруджа”, казват още двамата треньори.
През 2016 г. от държавни първенства в зала, на открито и участия в турнири клубът има извоювани общо 32 отличия - от държавни първенства 2 златни медала, а от турнири 13 златни, 8 сребърни и 9 бронзови медала в отделните възрастови групи, в индивидуалните дисциплини и щафетните бягания. Благодарни сме на родители и състезатели, а догодина, знаем, чакат ни още по-хубави неща”, споделят Милен Петров и Силвия Петрова. Те пожелават здраве, късмет, упорита работа и успехи на своите възпитаници през Новата 2017 година!
Източник: centersport.org