Интензивен е трафикът по основните пътища в страната

Колона от коли се е образувала по пътя от Предел до Симитли

Вече започна натоварването на основните пътища в страната, заради пътуващите след поредицата почивни дни, съобщава БНР. 

Колона от коли се е образувала по пътя от Предел до Симитли - посока София , заради включването към главния път Е-79, където движението е интензивно. 

В София се очаква да влязат 200 000 автомобила. На прохода "Владая" ще бъдат осигурени две ленти за движение в посока София от 10 до 17 часа.

Станислава Тонкова от Съюза на българските автомобилисти съобщи, че на автомагистрала "Люлин" е ограничено движението в дясната активна лента посока София поради ремонт, като допълни:

"Изключително натоварено е движението на АМ "Струма" в участъка от Дупница до Перник. Колона от автомобили се е образувала от Симитли до Благоевград. Засилва се трафикът по АМ "Тракия". В участъка Карнобат-Бургас продължава изтеглянето на пострадали автомобили и е необходимо да се кара с повишено внимание".

Станислава Тонкова напомни, че остава натоварен трафикът между Кулата и Сандански: 

"Опашките от гръцка страна в посока България се увеличават постоянно. Освен български автомобили, към България пътуват и много гръцки".

От 14 до 20 часа на входовете и изходите на Варна ще има Контролно-пропускателни пунктове. Това се налага поради въведеното ограничение за движение на моторни превозни средства над 12 тона. Движението към Варна в момента е нормално, предаде кореспондентът на БНР в морската столица.