• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Трайчо Трайков – клиент на прокуратурата
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: "Капитал"
  Снимка: “Капитал”

   

  Бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма и кандидат за президент в последната кампания Трайчо Трайков е обвинен от прокуратурата в умишлена безстопанственост. За това съобщи самият Трайков на профила си във Facebook.

  „На 28 декември прокуратурата ми връчи обвинение за умишлена безстопанственост, както ми беше обещано преди и по време на изборите за президент. Учудващо, не бяха изпратени медии, нито все още е обявено нещо официално. Дали защото ги е срам, че правят това, което правят на политически неудобни хора навръх празниците – призовката дойде точно преди Бъдни вечер? Или си го пазят за по-удобен момент?”, написа бившият министър на икономиката.

  Трайков обяснява още, че обвинението е, че през 2011 г, когато е бил министър на икономиката, енергетиката и туризма, остатъчният пакет акции от “ЕВН България Електроразпределение АД” е продаден за по-малко пари, отколкото някой сега е сметнал, че е трябвало. „Нищо, че продажбата е извършена на Българската фондова борса, по състезателна методика, одобрена от Комисията за финансов надзор, в изпълнение на приета от Народното събрание стратегия и то не от мен, а от единствения орган в държавата, който може да я извърши – Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК)”, допълва той.

  „Директорът на АПСК се назначава от МС и все още е същият като през 2011 г., а тогавашният председател на надзорния съвет на АПСК наскоро беше повишена от Народното събрание в шеф на Комисията за защита на конкуренцията. Явно никой не смята, че хората, пряко осъществили и одобрили условията по сделката, са постигнали лош резултат. За който аз като министър нямах и не съм и искал да имам възможност да влияя по какъвто и да е начин”, пише Трайчо Трайков.

  Според него причините са други. „Например това, че основна тема в кандидатпрезидентската ми кампания беше нуждата от радикална промяна на правосъдната система и особено на прокуратурата. Защото не спрях да обяснявам, че сме по-бедни от другите европейци заради милиардите, които ежегодно се крадат от престъпна шайка политици, олигарси и магистрати. А може би дори и защото 100-те милиона от въпросната сделка през 2011 г. не бяха директно депозирани в КТБ, а беше проведен конкурс и той беше спечелен от друга банка. Започва година, през която ще получим много отговори”, се казва още в изявлението му.

  2 коментара

  1. ИНЖ.ЛЮБОМИР ДИМИТРОВ

   Г-Н ТРАЙКОВ,
   ИМАМ ДОКУМЕНТИ, ДОКАЗВАЩИ НАРУШЕНИЯ НА КОНСТИТУЦИЯТА, ХАРТАТА НА ПРАВАТА НА ХОРАТА И ИЗТОЧВАНЕ НА ЗДРАВНАТА КАСА, ОТ
   ПРЕСТЪПНИЦИ – ПОЛИЦАИ, ПРОКУРОРИ НАЧЕЛО СЪС СОТИР ЦАЦАРОВ, ВЪВ ВРЪЗКА С ХРИСТО БИСЕРОВ И ПСИХИАТРИ
   АЗ СЪМ ЕДИНСТВЕН У НАС СПЕЧЕЛИЛ ДЕЛО СЛЕД РЕШЕНИЕ НА 5ЧЛ. СЪСТАВ НА ВКС, КОЕТО НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ!
   ДОКАЗАХ КОРУПЦИЯ В ПОСОЛСТВОТО, ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ВИЗАТА И ПРАНЕ НА ПАРИ В САЩ.ПРЕСТЪПНИКЪТ, ДАДЕН ЗА НАЦИОНАЛНО ИЗДИРВАНЕ ПОЛУЧИ 20Г. ЗАТВОР ВЪЗ ОСНОВА НА МОИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА.
   АКО ИНФОРМАЦИЯТА ПРЕДСТВАЛЯВА ИНТЕРЕС ЗА ВАС, БИХ ЖЕЛАЛ ДА
   ВИ ПРЕДСТАВЯ ПИСМЕНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА.
   ПОЗДРАВИ
   ИНЖ. ЛЮБОМИР ДИМИТРОВ
   ТЕЛ. 0887972957, 02 8598991

  2. ИНЖ.ЛЮБОМИР ДИМИТРОВ

   НАРУШАВАНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА, ХАРТАТА ЗА ПРАВАТА НА ХОРАТА И ИЗТОЧВАНЕ НА ЗДРАВНАТА КАСА ОТ СТРАНА НА ПОЛИЦАИ, ПРОКУРОРИ, НАЧЕЛО СЪС СОТИР ЦАЦАРОВ ВЪВ ВРЪЗКА С ХРИСТО БИСЕРОВ

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg